Over ons en Kika

November 2023 lopen wij, Robert Jan Kuijt, André van der Oever en Henk Haasnoot de marathon van New York voor KiKa.

Zoals sommige van jullie waarschijnlijk wel weten hebben wij al eens eerder de halve marathon van Texel gelopen voor KiKa. De mensen, de verhalen, de vrijwilligers, de organisatie heeft wel wat met ons gedaan. Zoveel mensen die zich inzetten voor KiKa wat erg fascinerend is. Dat heeft ons doen besluiten om ons vaker in te zetten voor KiKa. Zowel als vrijwilliger en als loper. Als vrijwilliger zijn we al eens actief geweest bij de marathon van de Veluwe en gaan wij dat weer doen bij de marathon van Texel.

November 2023 moet het dan voor ons gaan gebeuren met de marathon van New York te gaan lopen. En daarmee willen we een mooi bedrag ophalen en doneren aan KiKa. Dat willen we dus onder andere gaan doen met deze loterij. Met een donatie aan KiKa dragen we bij aan:

  • Wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kinderkanker
  • Verbetering van de kwaliteit van behandelingen
  • Vermindering van bijwerkingen na behandelingen

Ook zijn we met verschillende andere acties bezig, dat alles is te volgen op onze Facebook pagina: Kika Marathon

Wat doet KiKa?

Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker. Stichting Kinderen Kankervrij werkt sinds 2002 aan 100% genezing van kinderkanker. Een gezond kind heeft wel 100 wensen. Een ziek kind maar één.

Ons doel

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.